Fasade

Vrijeme za čitanje: 2 min.

Zašto je potrebno čistiti fasadu?
Fasada je plašt ili ovojnica kojoj je primarna funkcija štititi konstrukciju zgrade, i omogućiti ugodan boravak u njenom unutarnjem prostoru.
Fasada je, uz pokrov i stolariju, element zgrade koji je najviše izložen agresivnom utjecaju okoline.
U praksi se često dešava da se zanemaruje održavanje fasada, što je velika pogreška jer upravo ono omogućuje njezinu dugotrajnu funkcionalnost.

Moramo biti svjesni da pravilnim održavanjem fasade poboljšavamo njenu funkcionalnost i produžavamo vijek trajanja cijele zgrade. Zbog agresivnog utjecaja okoline, potrebno je ispravno održavanje fasada kao i svih vanjskih površina.
Nažalost, kod nas se je stvorila predodžba da se nakon izvedbe fasade više ništa ne treba poduzimati i da će ona kao takva trajati unedogled. Razlog tome je najčešće iz reklamnih razloga zbog davanja jamstva kako je izvedena fasada vječna i postojana, a materijal neuništiv i svevremenski.

Naprotiv, fasadu treba planski održavati. U sklopu održavanja fasade jako je važno periodično čišćenje (svakih 7-12 godina) pročelja zgrade od nečistoća, prljavštine i posolice. Prije svakog bojanja fasade potrebno je izvesti visokotlačno čišćenje i impregnaciju.
Izvodimo čišćenje fasada, sa profesionalnim uređajima primjerenim za čišćenje visokih nedostupnih površina. Isto tako izvodimo i impregnaciju očišćene fasade.

Profesionalnim pranjem površina i nanošenjem impregnacije koja štiti površinu i u sebi sadrži i zaštitu od izbjeljivanja pod utjecajem sunca može se izbjeći bojanje fasade i tako višestruko smanjiti troškove za održavanje.

Visokotlačna čišćenja, zaštita i održavanje površina.

Stojimo na raspolaganju!

Zakažite termin, postavite pitanje ili zatražite procjenu.

Naši najčešći zahvati

Svakom zadatku pristupamo sa željom za stalnim usavršavanjem našeg znanja.