Stepeništa

Vrijeme za čitanje: 2 min.

Vraćamo izvorni sjaj stepeništima!

U objektima koji nemaju liftove stepeništa i prilazna staza su zaslužni za prvi i odlazni utisak koji će posjetitelj objekta “ponijeti sa sobom”.
U većini slučajeva stepeništa su nastala kada i objekt pa su nerazdvojni dio objekta i njegove funkcionalnosti. Stanarima i posjetiteljima objekta stepeništa omogućavaju svakodnevno korištenje sadržaja objekta. Zbog toga se rijetko koja površina objekta “može pohvaliti” velikom učestalosti korištenja poput stepeništa od strane svih korisnika objekta.

Vanjska stepeništa, uz veliku učestalost korištenja izložena su i svim agresivnim utjecajima okoline. Prašina koja se lijepi na kamen daje dosadan i star izgled a osobito kamenim stepeništima koja nisu impregnirana. O čišćenju kamenih površina pročitajte ovdje: Kamen >>>
Betonska stepeništa su odličan izbor zbog niske cijene i funkcionalnosti ali njihova površina može brzo propasti erozijom betona. Nakon propadanja površinskog sloja ubrzava se propadanje površine koja postaje neugledna a s vremenom i neupotrebljiva.
Betonska stepeništa odlična su odluka zbog niske cijene i visoke funkcionalnosti. Vaša investicija u betonska stepeništa dobiva na vrijednosti pravilnim čišćenjem, zaštitom i održavanjem.

Unutarnja stepeništa obložena raznim materijalima izgube svoj sjaj zbog korištenja i nemogućnosti održavanja površina obloga. Održati izvorni sjaj stepeništa nije moguće komercijalnim kućanskim sredstvima. Podloge izgube sjaj zbog mikro i makro oštećenja. Oštećenja se pojave na površinama uslijed korištenja i pod utjecajem raznih komercijalnih deterdženata.

Neovisno o vrsti materijala, obloga i položaju stepeništa potrebno ih je redovito, kvalitetno čistiti.
H20 Tehnika kvalitetno vraća izvorni sjaj stepeništa pravilnim tretmanom i uređajima. Profesionalni industrijski uređaji za čišćenje i poštivanje tehničkih karakteristika svake površine donose rezultate koji će vas oduševiti. Nakon čišćenja i obrade površine izvodimo zaštitu impregniranjem.

Ti dodatni troškovi čišćenja, zaštite i održavanja nisu veliki a uvelike doprinose očuvanju vrijednosti vaših stepeništa.

Visokotlačna čišćenja, zaštita i održavanje površina.

Stojimo na raspolaganju!

Zakažite termin, postavite pitanje ili zatražite procjenu.

Naši najčešći zahvati

Svakom zadatku pristupamo sa željom za stalnim usavršavanjem našeg znanja.

Fasade

Vrijeme za čitanje: 2 min.
Zašto je potrebno čistiti fasadu?Fasada je plašt ili ovojnica kojoj je primarna funkcija štititi konstrukciju zgrade,…
Saznajte više Fasade