Čišćenje solarnih panela i nano premaz za zaštitu i efikasnost

Vrijeme za čitanje: 2 min.

Ako se pravilno ne održavaju i u određenim vremenskim rokovima, koji su u pravilu jednom godišnje može doći do znatnog smanjenja učinkovitosti.

Čišćenje i zaštita nano premazom fotonaponskih modula jedan je od bitnijih uvjeta za efikasnost sustava.
Postoje različite usluge i proizvodi koji pomažu kod samog čišćenja modula. Jedna od mogućnosti je unajmiti profesionalnu pomoć koja svojim uređajima može na siguran i brz način očistit sve module jer se ipak radi o radu na visini.
Zaštitom nano premazom štite se i povećavaju svoju učinkovitost do 20%!

Solarni paneli, kao i sve vanjske površine, izloženi su agresivnom utjecaju okoline. Nanosima vjetra ili padalina na njih se lijepe organske tvari poput peluda i izmeta ptica. Tako se stvara podloga na koju se zatim još lakše hvataju spore mahovine, alge, prašina a često i razni kiseli spojevi od zagađenja iz zraka. Takva kora na solarnim čelijama umanjuje njihovu učinkovitost. Događaju se i ogrebotine pod utjecajem čestica koje raznosi vjetar.

To se sprječava redovitim čišćenjem i dodatnom zaštitom nano premazom.
Nanotehnologija površinske zaštite materijala, kao što joj i samo ime kaže, sastoji se od nano čestica koje se povezuju s drugim materijalima te se ”inteligentno” raspoređuju tijekom premazivanja. Upravo zbog tog inteligentnog raspoređivanja stvara se izuzetno tanki, ali jaki sloj zaštite. Takav nano premaz omogućava vrhunsku zaštitu koja štiti površinu solarnih panela od svih vanjskih utjecaja.

Tako zaštićena površina manje je pogodna za nakupljanje nečistoća i otporna je na ogrebotine koje trajno oštećuju solarne panele.
H2O Tehnika svojim uređajima za pranje solarnih panela na visinama čišćenje izvodi sigurno i maksimalno efikasno. Izvodimo i zaštitu nanošenjem nano premaza.

Visokotlačna čišćenja, zaštita i održavanje površina.

Stojimo na raspolaganju!

Zakažite termin, postavite pitanje ili zatražite procjenu.

Naši najčešći zahvati

Svakom zadatku pristupamo sa željom za stalnim usavršavanjem našeg znanja.

Fasade

Vrijeme za čitanje: 2 min.
Zašto je potrebno čistiti fasadu?Fasada je plašt ili ovojnica kojoj je primarna funkcija štititi konstrukciju zgrade,…
Saznajte više Fasade